Wat is het verschil tussen Gold Filled en Gold Plated?

Ga je voor kwaliteit en duurzaamheid? Ga dan voor Gold Filled!

Gold filled sieraden zijn waardevoller (zeker twee keer zo duur!) dan Gold plated sieraden. Bij Gold filled sieraden wordt namelijk dubbel zoveel goud gebruikt als bij Gold plated. En het gebruikte goud is ook nog van veel betere kwaliteit.

Bij zowel Gold filled als Gold plated wordt een metalen basis gebruikt, maar de laag goud die erover zit is is bij Gold filled veel dikker. De reden dat al deze sieraden een basis van metaal hebben is logisch. Een sieraad helemaal van goud maken is namelijk niet verstandig, omdat goud een heel kwetsbaar, zacht materiaal is. Uw ketting, armband of oorbel zou snel kunnen buigen en zou bovendien vatbaar zijn voor deukjes en andere beschadigingen. Om dit te voorkomen, wordt zelfs bij de duurste sieraden gekozen voor een basis van metaal.

Gold filled sieraden bevatten dus meer goud, en zijn daardoor meer waardevol. Ze gaan relatief lang mee, zo’n tien tot dertig jaar. Ze zullen veel minder snel slijten en ook zijn ze prettiger te dragen voor mensen die allergisch zijn voor bijvoorbeeld nikkel of lood. Gold plated sieraden zijn goedkoper. Het sieraad is wel sterk maar het nadeel van gold plated sieraden is echter dat de gebruikte gouden laag zó dun is, dat deze snel kan slijten. Dit betekent dat de gold plated sieraden ook veel minder waard zijn.

Alle sieraden van Blinckstar zijn Gold filled en dus van zeer goede kwaliteit en moeten tien tot dertig jaar mee kunnen gaan! Bekijk het assortiment van Blinckstar op Tigerbilly.